maanantai 5. kesäkuuta 2017

Raparperikompotti

½ kg raparperia
1 dl sokeria
1 tl voita
1 tl vaniljasokeria

Paloittele ja sokeroi raparperi. Hauduta raparperia kattilassa voissa vartin ajan. Mausta vaniljasokerilla. Raparperi muuttuu kauniiksi, vaaleanpunaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa kreikkalaisen jogurtin kanssa.

ENSI KERRALLA
Reseptistä tulee 2½ desiä kevään vihreää raparperikompottia. Raparperia löytyy torilta kesäkuussa ja mummon pihalta läpi kesän.

KAIKKI TYKKÄÄ
Tea & Cookies 5.5.2009 - Ah, ihanaa! Sokeria voisi vieläkin vähentää. Vaihda vaniljatanko vaniljasokeriin.

VILKAISE MYÖS
Gluten-Free Girl 26.10.2011 - hunaja, vanilja, limetti, paahda uunissa
Sauvajyvänen 24.5.2012 - hunaja, appelsiini, paahda uunissa
Janoinen persilja 22.6.2011 - raparperihillo hillosokerilla
Kauhaa ja rakkautta 31.5.2012 - omena, Earl Grey, appelsiini, kaneli, kardemumma
Kamera ja kauha 3.7.2012 - raparperihilloke sitruunalla
Sauvajyvänen 18.5.2013 - raparperikeitto
Nautiskellen 27.5.2013 - raparperichutney kardemummalla ja chilillä
Kädenvääntöä 18.6.2013 - raparperirahka

Ei kommentteja: