torstai 17. helmikuuta 2011

Sitruunapiiras

Piiraassa käytetään koko sitruuna, joten valitse kaupasta luomusitruunoita.

115 g voita
140 g vehnäjauhoja
50 g sokeria
¼ tl Maldon-suolaa
½ tl vaniljauutetta

SITRUUNATÄYTE
45 g voita
1 sitruuna
200 g sokeria
3 rkl tuoretta sitruunamehua
3 kananmunaa
4 tl maissitärkkelysjauhoa
¼ tl Maldon-suolaa

KORISTEEKSI
tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa uunivuoka foliolla. Sulata voi. Sekoita taikina kulhossa. Levitä taikina uunivuokaan. Paista 25 minutin ajan.

Puolita sitruuna, poista siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Sekoita sauvasekoittimella sitruunalohkot, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

Kun piiraspohja on valmis, laske uunin lämpö 150 asteeseen. Kaada sitruunatäyte kuuman piirakkapohjan päälle. Paista 25 minuutin ajan kunnes täyte on hyytynyt. Nosta piiras uunista ja jäähdytä. Leikkaa paloiksi. Koristele tomusokerilla. Sitruunapiiras säilyy huoneenlämmössä kolmen päivän ajan tai pakastimessa kuukauden.

Resepti: David Lebovitz 17.2.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 24.2.2009
Kokkeillaan 12.2.2012
Kokkia viinissä 8.5.2012

Ei kommentteja: