keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Piirakkapohja seesaminsiemenillä

1 dl kaurahiutaleita
3 rkl seesaminsiemeniä
2½ dl grahamjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
5 rkl vettä
5 rkl oliiviöjyä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kaurahiutaleet ja seesaminsiemenet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 8 minuutin ajan. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, seesaminsiemenet, grahamjauho, leivinjauhe, suola ja pippuri. Hienonna seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja öljy. Sekoita kuivat aineet ja neste taikinaksi. Kaulitse taikina ja paina se huolellisesti piirakkavuokaan. Siisti reunat. Peitä vuoka muovikelmulla ja säilytä pohjaa jääkaapissa kunnes täyte on valmis.

Vinkki: Anja's Food 4 Thought 1.6.2010 ja 101 Cookbooks 3.3.2005
Resepti: Peter Berleyn The Modern Vegetarian (2000)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: