torstai 16. kesäkuuta 2011

Teriyakihärkää

1 kg naudan rintaa tai kuvetta
1 rkl oliiviöljyä

TERIYAKIKASTIKE
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl sakea
1 dl soijakastiketta
1 rkl sokeria

Raasta inkivääri. Sekoita teriyakikastike laakeassa kulhossa. Marinoi härkä jääkaapissa 1-48 tunnin ajan.

Nosta liha pöydälle huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Nosta liha marinadista ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Hiero öljy lihan pintaan. Kaada loput marinadista kattilaan ja kiehauta 10 minuutin ajan. Lämmitä valurautapannu kuumaksi. Paista härkää 5 minuutin ajan molemmin puolin. Valele liha teriyakikastikkeella. Anna lihan levätä vartin ajan. Leikkaa liha ensin syiden suuntaisesi puoliksi ja sitten syiden vastaisesti vinosti ohuiksi viipaleiksi.

Resepti: Simply Recipes 16.6.2010

ENSI KERRALLA
Yksinkertaisen hyvää! Kilo on reilu annos 4-6 syöjälle. Mihin lopun saken voisi käyttää? Tai voiko sen pakastaa? Liha veti itseensä sitä enemmän suolaa ja sokeria mitä kauemmin se sai levätä marinadissa. Marinadin sokeri palaa helposti pannuun kiinni, joten älä paista lihaa liian kuumalla pannulla. Tarjoa jasmiiniriisin sekä vihreiden papujen tai seesamipapujen kanssa.

VILKAISE MYÖS
The Pioneer Woman 25.10.2010
Ruokaa yms. 15.11.2011

Ei kommentteja: