sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kuumat koirat

New York Hot Dogs.

makkaroita
hot dog -sämpylöitä
karamelisoitua sipulia
kurkkurelissia
sinappia
ketsuppia

HOT DOG -SÄMPYLÄT
3½ dl maitoa
1½ dl kuohukermaa
2 dl vettä
7 g kuivahiivaa
17 dl vehnäjauhoja
5 rkl sokeria
2 tl Maldon-suolaa

KURKKURELISSI
1 kurkku
1 sipuli
1½ dl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl maizenaa

Valmista ensin sämpylät. Lämmitä maito ja kerma. Lisää hiiva lämpimään veteen ja anna sen kehittyä viiden minuutin ajan kunnes neste alkaa vaahdota. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää hiivaseos jauhoihin, sekoita ja lisää sitten maito-kerma kulhoon. Varo ettei maito ole liian kuumaa, jolloin hiivaa kuolee. Vaivaa taikinaa kymmenen minuutin ajan. Taikina on löysä, mutta lisää tarvittaessa vähän jauhoja. Laita taikinapallo öljyttyyn kulhoon. Peitä kulho kostealla keittiöliinalla ja kohota parin tunnin ajan kunnes taikina on kaksinkertainen.

Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Jaa taikina 16 palaan ja muotoile niistä tankoja. Siirrä taikinatangot uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät keittiöliinalla ja anna niiden kohota tunnin ajan. Paista sämpylät 175-asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan ensin uunin ylätasolla ja puolet ajasta uunin alatasolla. Anna sämpylöiden jäähtyä.

Leikkaa kurkku ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita relissi. Leikkaa sämpylät auki ja täytä kuivatulla sipulilla ja nakilla. Mausta sinapilla, ketsupilla ja tuoreella kurkkurelissilla.

Resepti: Just Cook It 3.7.2009

ENSI KERRALLA
Hui kauhistus miten makeaa, mieti uudelleen! Sämpylätaikina oli tiivistä, raskasta ja makeaa. Samoin kaikki lisukkeet vain lisäsivät makeutta sen sijaan että olisivat tuoneet raikkautta, mausteisuutta tai hapokkuutta. Tähän ei kannata käyttää mausteisia raakamarkkaroita vaan suussa napsahtavaa perinteistä nakkia. En kokeillut kurkkurelissiohjetta vaan lähes samanmakuisia hölskytyskurkkuja.

VILKAISE MYÖS
Herkku & Koukku 12.6.2011
Ankerias Vipunen 10.12.2011
Pumpkin Jam 17.1.2012
Tasty Kitchen Blog 9.4.2012
Pinch My Salt 15.6.2012
Sillä sipuli 22.8.2012
Michael Ruhlman 4.9.2012
Ankerias Vipunen 10.12.2012

Ei kommentteja: