torstai 13. lokakuuta 2011

Paistettua maksaa ja sipulia

Signe-kokin sipulien salaisuus on ripaus sokeria, joka korostaa sipuleiden karamelisoitunutta makua.

maksaa
sipulia
voita
sokeria
Maldon-suolaa
valkopippuria
mustapippuria

Osta maksa kokonaisena kaupasta ja leikkaa siitä sopivan paksuja viipaleita. Poista maksasta kalvot: vie sormi kalvon alle ja vedä se irti yhtenä kappaleena. Kuori ja viipaloi sipulit. Ruskista sipulit voissa valurautapannun miedossa lämmössä. Odota kärsivällisesti. Kun sipulit ovat saaneet kauniin värin, lisää pannulle ripaus sokeria. Mausta sipuli valkopippurilla ja suolalla. Kuivaa maksapihvien pinta talouspaperilla. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista maksa voissa valurautapannulla miedolla lämmöllä. Jätä pihvit punertaviksi sisältä. Tarkista kypsyys leikkaamalla yksi pihveistä. Tarjoile maksapihvit perunamuusin, paistetun sipulin ja puolukkahillon kanssa.

Resepti: Herkkusuun lautasella 13.10.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Iskä kokkaa 8.2.2011
Ketun keittiössä 12.3.2011
Herkkusuun lautasella 20.5.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 26.3.2012
Rouva Raadelmasta 10.2.2013
Isoäidin reseptillä 15.4.2014
Ketun keittiössä 9.6.2014

Ei kommentteja: