tiistai 6. joulukuuta 2011

Juustokohokas

Ranskalaiset kutsuvat kohokkaan keskustaa nimellä baveuse eli suomeksi kuolaava.

150 g comtéjuustoa
50 g parmesanjuustoa
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
3½ dl maitoa
6 kananmunan keltuaista
1 tl dijonsinappia
⅛ tl muskottia
⅛ tl cayennepippuria
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
8 kananmunan valkuaista
⅛ tl viinikiveä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uunipelti uunin keskitasolle. Pelti lämmittää kohokasvuokaa alhaalta päin. Voitele ja korppujauhota 1½ litrainen kohokasvuoka. Raasta juusto. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hiljalleen. Lisää maito kattilaan. Sekoita puulusikalla kunnes kastike on suurustunut. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää juusto, sinappi ja mausteet kastikkeeseen. Voit valmistaa kohokkaan tähän saakka valmiiksi ja säilyttää kastiketta peitettynä jääkaapissa.

Vaahdota valkuaiset viinikiven kanssa kovaksi vaahdoksi. Sekoita kauhallinen valkuaisvaahtoa lämpimän kastikkeen joukkoon. Kaada kastike sitten valkuaiskulhoon ja sekoita varovasti. Kaada kohokasmassa varovasti vuokaan. Nosta vuoka uuniin uunipellille. Laske uunin lämpö heti 190 asteeseen. Paista 20 minuutin ajan kunnes kohokas on noussut. Avaa uuniluukku ja kokeile varovasti kohokkaan pintaa. Jos pinta on pehmeä, jatka paistamista ja tarkista viiden minuutin kuluttua. Nosta kohokas pois uunista ja tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Three Many Cooks 6.12.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: