Toscanalaisessa maalaisravintolassa nautitut pinaattiraviolit eivät unhoitu koskaan! Pehmeä pinaattitäyte, käsintehty pasta ja täyteläinen salviavoi. Yksinkertaista ja täydellistä.
1 annos pastataikinaa
TÄYTE
450 g tuoretta pinaattia
80 g parmesanjuustoa
1 kananmuna
200 g ricottaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl muskottia
Valmista pastataikina. Peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään. Huuhtele pinaatti. Keitä se suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan ja valuta hyvin. Silppua pinaatinlehdet. Raasta parmesanjuusto. Sekoita kananmuna, ricotta ja parmesanjuusto. Mausta seos suolalla ja muskotilla. Lisää pinaatti ja sekoita hyvin. Kaulitse pastataikina ohueksi ja levitä jauhotetulle leivinpaperille. Lisää lusikallinen täytettä varaten jokaiselle ravioliruudulle 5x5 sentin tila. Levitä toinen taikinalevy täytteiden päälle ja leikkaa ruudukko neliön muotoisiksi tyynyksi. Keitä vettä isossa kattilassa ja kypsennä raviolit al dente. Kypsennä miedolla lämmöllä. Tarjoa salviavoisulan kanssa.
Resepti: La Tartine Gourmande 28.1.2006
ENSI KERRALLA
Ei kannata puolittaa reseptiä, sillä ricotta myydään 200 gramman purkeissa ja isompi taikina on helpompi työstää. Nauti raviolit sellaisenaan äläkä valmista lisukkeita häiritsemään nautiskelua.
VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 22.11.2009
Hunter Angler Gardener Cook 8.1.2010
Hunter Angler Gardener Cook 28.1.2010 ja resepti
Makustelijat 17.9.2011
Janoinen persilja 20.10.2011
Vatsasekaisin kilinkolin 16.3.2012
Fanni & kaneli 7.11.2012
1 kommentti:
On kyllä erinomaista. Olen tehnyt muuten ohjeen mukaan, mutta pyöräyttänyt keitetyt raviolit kuumalla pannulla voi salvia -seoksessa. Bravissimo!
Lähetä kommentti