1 kg punajuuria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl Maldon-suolaa
1 tl hunajaa
Huuhtele punajuuret. Poista multaiset kohdat ja paloittele. Levitä punajuuret laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja hunajaa. Sekoita. Paahda 175 asteisessa uunissa parin tunnin ajan kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
ENSI KERRALLA
Tarkista paistolämpötila. Joskus punajuuri maistuu kitkerältä. Johtuukohan se kypsyysasteesta? Kokeile vinaigrettea.
KAIKKI TYKKÄÄ
Kamera & kauha 2.12.2011 - perusresepti kokonaisille uunipunajuurille
Pastanjauhantaa 1.1.2012 - Mikael Björklundin resepti. Ei mennyt ihan putkeen! Puolitoistatuntia paistuneet pikkupunajuuret olivat vielä kovia. Vuohenjuusto maistui kitkerältä ja hunaja äklön makealta. Hmmmm.
Nautiskellen 20.11.2012 - hunaja, timjami, balsamico, vuohenjuusto
VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 20.10.2009 - feta, saksanpähkinä ja vinaigrette
Janoinen persilja 20.7.2011 - tammenlehvä, mangoldi, sinihomejuusto, pinjansiemen
Kauhaa ja rakkautta 22.5.2012 - vuohenjuusto, pinaatti, pinjansiemen
Liemessä 28.8.2012 - vuohenjuusto, timjami, hunaja, ketunleipä
Lunni leipoo 19.10.2012 - feta, pinjansiemen, salaattisekoitus
Patalintu 28.12.2012 - marinoi, vuohenjuusto, saksanpähkinä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti