keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kääretorttu

3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl sokeria

TÄYTE
70 g voita
1 sitruuna
2 kananmunaa
1 dl sokeria
250 g mascarponejuustoa

Valmista ensin täyte. Sulata voi kattilassa. Jäähdytä. Raasta sitruunan mehu. Lisää kattilaan sitruunan mehu, raastettu kuori, kananmunat ja sokeri. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee kiisseliksi. Älä keitä! Jäähdytä seos. Kuohkeuta mascarpone. Sekoita sitruunakiisseli ja mascarpone varovasti.

Sekoita jauhot, maissitärkkelyjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoses muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjapaperi ja annan pohjan jäähtyä.

Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri levy rullaksi. Tarjoa heti tai seuraavana päivänä.

Resepti: Maku 6/2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 2.2.2012 - Maku-lehden resepti

Ei kommentteja: