Talvella tomaatit ovat lähes mauttomia, mutta paahtamalla kirsikkatomaateista saa makeita. Paahdetut tomaatit ovat arki-illan luksusta.
AINEKSET PER HENKILÖ
150 g kirsikkatomaatteja tai pisaratomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
85 g spagettia
Halkaise kirsikkatomaatit. Laita tomaatit laakeaan uunivuokaan ja kaada päälle ripaus öljyä. Paahda 150 asteisessa uunissa tunnin ajan kunnes tomaatit ovat paahtuneet. Keitä sillä aikaa spaghetti suolaisessa vedessä. Kaada pasta tomaattien päälle ja sekoita. Nauti heti.
ENSI KERRALLA
Toimii! Uunivuokaan voi lisätä paahtumaan punasipulia tai pekonia, tai raastaa valmiin ruoan päälle parmesania, mutta ruoka on täydellistä myös ihan vain näin.
KAIKKI TYKKÄÄ
Smitten Kitchen 21.2.2007 - korppujauhoa ja basilikaa
Kamera & kauha 6.1.2012 - paista balsamicomarinoidut tomaatit pannulla
Ketun keittiössä 28.6.2012 - grillaa tomaatit, timjami, basilika, punaviinietikka, oliivi
Ketun keittiössä 19.3.2013 - tavallinen tomaatti, vuohenjuusto
VILKAISE MYÖS
Kamera & kauha 2.5.2013 - balsamico, basilika, mozzarella
Liemessä 5.5.2013 - pekoni, tomaattimurska, porkkana, valkoviini
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti