keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Merimiespihvi

Oluessa haudutettua häränlihaa, ruskistettua sipulia ja viipaloitua perunaa padassa.

750 g häränlihaa
2 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl voita
2 sipulia
3 dl olutta
3 dl lihalientä
1 laakerinlehti
2 kg perunoita
⅛ tl valkopippuria

Nosta liha ajoissa huoneenlämpöön.

Leikkaa liha puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji viipaleet ohuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista liha padassa voinokareessa. Nosta liha kulhoon odottamaan. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa sipuli puolikuiksi. Ruskista sipuli padassa lempeällä lämmöllä. Lisää liha ja siitä valuneet nesteet pataan. Kaada pataan olutta ja lihalientä kunnes lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Heitä laakerinlehti pataan. Hauduta matalalla lämmöllä tunnin ajan.

Kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kaada liha, sipuli ja liemi padasta hetkeksi. Lado pataan kerros perunaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää kerros lihaa ja sipulia. Toista kunnes pata on täynnä. Lisää pataan lientä kunnes nestettä on noin kolmasosa padan korkeudesta. Hauduta pataa 200 asteisessa uunissa kannen alla tunnin ajan. Kypsennyksen aikana liemi imeytyy perunoihin ja liha mureutuu entisestään. Hauduta kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa kuumana suolakurkun ja vihersalaatin kanssa.

Resepti: Herkkusuun lautaselle 23.2.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Rouva Raadelmvasta 15.12.2011
Kivistössä 23.10.2012
Isoäidin reseptillä 25.11.2013

Ei kommentteja: