maanantai 28. maaliskuuta 2011

Lanttusosekeitto

50 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g kuorittua porkkanaa
400 g kuorittua lanttua
25 g voita
1 laakerinlehti
5 valkopippuria
2 salvianlehteä
1 tl Maldon-suolaa
30 g ruokosokeria
½ dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
1 dl kulutusmaitoa

FENKOLIMAITOVAAHTO
2 dl rasvatonta maitoa
1 rkl fenkolinsiemeniä
30 g fariinisokeria

Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli, porkkana ja lanttu. Kuullota kasvikset voissa isossa kattilassa. Lisää kattilaan mausteet, sokeri, valkoviini ja kasvisliemi. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valmista sillä aikaa maitovaahto. Sekoita kaikki aineet. Kuumenna kattilassa 80 asteiseksi. Nosta kattila liedeltä ja hauduta vartin ajan. Siivilöi liemi. Vaahdota sauvasekoittimella.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja maito. Sekoita hyvin. Tarjoa fenkolimaitovaahdon kanssa.

Resepti: Suolaa & hunajaa 28.3.2012

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: