maanantai 28. maaliskuuta 2011

Pastitsio

1 kg naudan tai lampaan jauhelihaa
6 valkosipulinkynttä
150 g parmesanjuustoa
4 tl kanelia
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl chilirouhetta
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 tölkki paseerattua tomaattia
400 g penneä
45 g voita
3½ dl maitoa
3½ dl kanalientä
5 rkl vehnäjauhoja
¼ tl muskottia
2 kananmunaa

Nosta jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja silpua valkosipuli. Raasta parmesanjuusto. Paista jauheliha isossa padassa. Mausta liha neljällä valkosipulinkynnellä, kanelilla, oreganolla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit ja vähän vettä tai viiniä pataan. Hauduta 20 minuutin ajan. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta. Sekoita vähän jauhelihakastiketta pastan joukkoon ettei se jää kuivaksi. Sulata voi ja kaksi valkosipulinkynttä toisessa kattilassa. Sekoita vehnäjauhot voisulaan ja kypsennä hetken aikaa. Kaada maito ja kanaliemi kattilaan. Kypsennä koko ajan sekoittaen. Mausta kastike muskotilla, suolalla, pippurilla ja kolmanneksella parmesanraasteesta. Lisää kananmunat kastikkeeseen yksi kerrallaan. Kokoa pastitsio. Laita uunivuoan pohjalle puolet pastasta, jauhelihakastike, kolmennes juustoraasteesta, loput pastasta ja valkokastike. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Peitä vuoka foliolla. Paista 220 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Anna pada levätä vartin ajan ja nosta sitten tarjolle.

Resepti: Three Many Cooks 28.3.2011 ja 28.3.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Dahlian herkut 4.1.2013

Ei kommentteja: