sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Munavoi

Älä vaan käytä munavoihin margariinia. Munavoin pitää maustua voille ja kananmunalle, ja makujen tulee olla tasapainossa.

4 kananmunaa
100 g voita
½ tl Maldon-suolaa

Keitä kananmunat koviksi. Riko kananmunat haarukalla ja sekoita huoneenlämpöisen voin kanssa. Anna munavoin jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Munavoi säilyy jääkaapissa kolmen päivän ajan.

Resepti: Herkkusuun lautasella 3.3.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monellekko Karjanpiirakalle ohjeesta riittää? Meidän juhliin tulee tarjolle 40 KPL normaalikokoisia Karjalanpiirakoita (siis ei coctailpiirakoita). Paljonko kannattaa laittaa munia ja voita, että munavoita tulee riittävä määrä?picar

Maisa kirjoitti...

Mahdotonta sanoa kun resepti on vielä testaamatta. Mutta veikkaisin, että neljä kananmunaa riittää hyvin tusinalle piirakoita. Kai se riippuu siitä, miten paljon munavoita levittää piirakalle, mutta meillä on ollut aina tapana tehdä reilusti oli kyseessä ruoka kuin ruoka. Kilo munia eli noin 20 kpl riittänee 50 piirakalle.