torstai 1. joulukuuta 2011

Tuorejuusto

900 g täysmaitoa
1400 g kuohukermaa
60 g piimää
3 tippaa juoksutinta
1 rkl Maldon-suolaa

Lämmitä maito ja kerma kattilassa 21 asteen lämpöiseksi. Älä anna kiehua. Lisää piimä ja sekoita. Lisää juoksutin kattilaan, peitä kattila kannella ja säilytä huoneenlämmössä yön yli.

Ripottele seoksen pinnalle suolaa. Riko juuston pinta vispilällä. Vuoraa siivilä kankaalla ja aseta se ison kulhon päälle. Kaada juustoseos varovasti siivilään. Valuta puolen tunnin ajan. Tyhjennä kulho; voit käyttää nestettä leivonnassa. Sido kangas tiukaksi palloksi ja laita se takaisin siivilään. Laita siivilä takaisin kulho päälle ja valuta jääkaapissa yön yli.

Resepti: Grégoire Michaudin Got Cheese (2010)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
She Simmers 1.12.2010
Herkkusuun lautasella 9.7.2012
Herkkusuun lautasella 8.10.2012

Ei kommentteja: