perjantai 22. huhtikuuta 2011

Lohipiirakka

Venäläisen lohipiirakan, kulibjakan voitaikinakuoren sisälle on leivottu suolaista lohta, kananmunia ja riisiä.

3 kananmunaa
1½ dl riisiä
100 g graavilohta
tuoretta tilliä
voitaikinaa
½ tl Maldon-suolaa
⅛ tl valkopippuria

TARJOILUUN
tuoretta tilliä
voita
lihalientä

Keitä kananmunat koviksi. Keitä riisi. Silppua kananmunat, kala ja tilli. Kaulitse voitaikina levyksi. Levitä taikinan päälle riisiä. Levitä keskelle taikinaa riisin päälle kauniisti vierekkäin kala, kananmunat ja tilli. Kääri piiras kasaan. Sivele saumat kananmunalla. Koristele piirakka taikinapaloilla. Voitele piirakka kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa 30-45 minuutin ajan. Valmiin piirakan pinta on rapea ja saanut kauniin värin.

Lämmitä lihaliemi ja sulata sen sekaan voita. Mausta liemi silputulla tilillä. Leikkaa hieman jäähtyneestä piirakasta parin sentin paksuisia viipaleita. Tarjoa piiras lihaliemen ja salaatin kanssa.

Resepti: Herkkusuun lautasella 22.4.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAIE MYÖS
Rouva Raadelmasta 10.12.2011
Suolaa & hunajaa 26.12.2012
NAMI-NAMI 19.6.2013

Ei kommentteja: