keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Pastaa kanalla ja parsalla

4 broilerin koipi-reisipalaa
1 tl Maldon-suolaa
½ kg tuoretta vihreää parsaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
½ sitruuna
30 g parmesania
300 g pastaa
½ g sahramia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
¼ tl mustapippuria

Mausta broileri suolalla ja paahda uunissa. Riivi liha.

Katkaise parsasta kuiva varsi irti ja paloittele parsa. Kuori ja silppua valkosipuli. Silppua persilja. Raasta sitruuna ja purista mehu. Raasta parmesanjuusto. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja nosta se takaisin kattilaan. Ota kolme desiä keitinlientä talteen. Laita sahrami kuppiin ja kaada päälle vähän kiehuvaa keitinvettä. Kaada sahramiliemi pastan sekaan. Sekoita hyvin. Kuumenna iso paistinpannu. Kuullota nopeasti valkosipuli ja persilja. Lisää parsa pannulle hetkeksi. Lisää keitinvesi pannulle ja kiehauta parin minuutin ajan. Nosta pasta pannulle. Mausta sitruunamehulla, sitruunankuorella, voilla ja mustapippurilla. Lisää broileri. Tarjoa parmesanraasteen kanssa.

Vinkki: Punavuori Gourmet 18.6.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Kesäkuussa on parsaa on vaikea löytää, toukokuussa paremmin.

Ei kommentteja: