keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Lorrainen piiras

Quiche Lorraine. Nämä määrät on mitoitettu riittämään kahdelle 20 senttiselle, pyöreälle piirakkavuoalle.

1 annos piirakkapohjaa
200 g savuista kinkkua tai pekonia
4 dl kuohukermaa
4 kananmunaa ja lisäksi keltuaista
⅛ tl muskottia
⅛ tl valkopippuria
¼ hienoa merisuolaa

Levitä taikina piirakkavuokaan ja siisti reunat. Pakasta puolen tunnin ajan ja sitten esipaista pohja 175-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Suikaloi kinkku ja levitä puolet kinkusta esipaistetun taikinan päälle. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat ja mausteet. Kaada muna-maitoseos varovasti piirakkavuokaan. Ripottele puolet kinkusta muna-maitoseoksen päälle. Paista 30-40 minuutin ajan. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa.

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 4.5.2010 - maitoa ja kermaa
Catastrophysicist 26.9.2010 - ranskalaista bistroruokaa tekniikalla
Kädenvääntöä 10.4.2011 - juustoraasteella
Chez Jasu 11.2.2013 - kinkkupiirakka

Ei kommentteja: