keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Lorrainen piiras

Quiche Lorraine.

1 annos piirakkapohjaa
100 g Gruyére-juustoa
225 g pekonia
1 rkl sipulia, salottisipulia tai ruohosipulia
3 kananmunaa
⅛ tl muskottia
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2½ dl maitoa
1 dl kuohukermaa

Levitä taikina piirakkavuokaan ja siisti reunat. Pakasta puolen tunnin ajan ja sitten esipaista pohja 175-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Raasta juusto. Paista pekoniviipaleet paistinpannulla kaikessa rauhassa. Nosta pekoni valumaan talouspaperille. Paloittele kypsä pekoni. Kuori, silppua ja kuullota sipuli. Laita pekoni ja juustoraaste piirakkavuokaan esipaistetun taikinan päälle. Sekoita kulhossa kananmunat, muskotti, suola, pippuri ja sipuli. Lisää maito ja kerma. Sekoita hyvin. Kaada muna-maitoseos varovasti piirakkavuokaan. Paista 30-40 minuutin ajan. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa.

Resepti: Simply Recipes 4.5.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Catastrophysicist 26.9.2010
Kädenvääntöä 10.4.2011
Chez Jasu 11.2.2013
Michael Ruhlman 7.2.2013

Ei kommentteja: