perjantai 13. toukokuuta 2011

Riisiä ja herneitä

Risi e bisi, riisiä ja herneitä, on klassikkoruoka Venetsiasta. Perinteen mukaan se valmistetaan kevään ensimmäisistä tuoreista herneistä, mutta pakastetutkin käyvät.

2½ dl herneitä
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
50 g parmesanjuustoa
150 g ilmakuivattua kinkkua
2 rkl oliiviöljyä
2½ dl carnaroliriisiä
5 dl kana- tai kasvislientä
5 dl vettä

Riivi tuoreet herneet tai nosta pakastetut sulamaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Silppua persilja. Raasta juusto. Suikaloi kinkku. Lämmitä öljy kattilassa. Kuullota sipuli. Laita sillä aikaa kanaliemi ja puolet vedestä toiseen kattilaan kiehumaan hiljaisesti poreillen. Lisää valkosipuli ja kinkku kattilaan sipulin seuraksi. Kaada riisi kattilaan ja kuullota vielä hetken aikaa. Nosta kanalientä kattilaan vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Seos saa olla löysempää kuin risotto. Jos kanaliemi näyttää loppuvan kesken, lisää liemikattilaan vettä. Viimeisen liemikauhallisen kohdalla lisää herneet kattilaan. Mausta persiljalla ja parmesanilla. Sekoita hyvin ja tarkista suola.

Resepti: Simply Recipes 13.5.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: