Karitsankyljykset ovat mehukkaita ja tuovat vaihtelua kesän grilli-iltoihin. Marinointi kannattaa ehdottomasti tehdä itse!
16 karitsankyljystä
1 sitruuna
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl tuoretta timjamia
AIOLI
3 kananmunankeltuaista
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl cayannepippuria
3 dl rypsiöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
Puhdista kyljykset. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Säästä osa mehusta aioliin. Murskaa kokonaiset, kuorimattomat valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset paistopussissa ja kääntele kyljykset seoksessa. Anna maustua yön yli.
Grillaa kyljyksia muutama minuutti kummaltakin puolelta. Jätä kyljykset mehevän punertaviksi. Valmista aioli. Vatkaa keltuaiset, suola ja cayennepippuri. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valkosipulilla ja sitruunamehulla.
Resepti: Herrankukkaron perjantairesepti 16.6.2006
ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Tarkista alkuperäisen reseptin mittasuhteet.
VILKAISE MYÖS
Herrankukkaron perjantairesepti 24.8.2007
Simply Recipes 26.3.2010
Simply Recipes 26.3.2010
Kokkeillaan 25.3.2012
Campasimpukka 6.4.2012
Fanni & kaneli 11.2.2013
Simply Recipes 13.2.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti