torstai 30. kesäkuuta 2011

Valkoviinikastike

Muista kypsentää vehnäjauhot huolella voissa, sillä raa'asta jauhosta saattaa tulla venyvä kastike. Jauhoseos on kypsää kun jauhopallo tuntuu sormien välissä rantahiekalta. Kuiva, hedelmäinen viini kuten tammittamaton chardonnay tuo kastikkeeseen makua. Myös kalaliemen on oltava maukasta; mielellään siis itse tehtyä.

4 salottisipulia
3 rkl valkoviinietikkaa
3 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl kalalientä
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kermaa
¼ tl Maldon-suolaa
⅛ tl valkopippuria

Kuori ja silppua sipulit. Kaada valkoviinietikkaa kuumaan kasariin. Haihduta kunnes jäljellä on vain tilkka. Lisää kattilaan viini ja kalaliemi. Sulata voi toisessa kattilassa. Kuullota sipuli voissa. Lisää jauhot ja kypsennä muutaman minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää kuuma liemi jauhokattilaan vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Keitä hiljalleen vartin ajan. Lisää kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Resepti: Jarmo Vähä-Savo ja HS Ruokatorstai 30.6.2011 ja 30.6.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Voit maustaa kastikkeen esimerkiksi tuoreella tillillä tai vermutilla.

Ei kommentteja: