keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kantarellikeitto

LIEMI
14 dl kanalientä
30 g voita
2 rkl vehnäjauhoja

KEITTOAINEKSET
½ kg kantarelleja
2 salottisipulia
60 g voita
½ tl Maldon-suolaa
4 cl konjakkia
⅛ tl sahramia
3 kananmunankeltuaista
1 dl kuohukermaa

Valmista ensin keittoliemi. Lämmitä kanaliemi. Sulata voi toisessa kattilassa ja sekoita jauhot mukaan. Lämmitä hetken aikaa, mutta älä anna jauhojen ruskettua. Kaada kanaliemi jauhoseokseen voimakkaasti sekoittaen. Kypsennä 20 minuutin ajan koko ajan huolella sekoittaen. Valmis liemi on kiehunut kasaan ja muuttunut silkkiseksi.

Silppua sienet. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sienet ja sipuli pannulla. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita konjakki ja sahrami. Kaada seos sienten päälle ja paista kunnes alkoholi on haihtunut. Soseuta sienet sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Lisää sienisose keittoliemeen. Kypsennä 10 minuutin ajan.

Sekoita keltuaiset ja kerma. Lisää seokseen keittolientä vähän kerrallaan. Kaada seos sitten keittokattilaan. Älä anna keiton enää kiehua. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa jäljellä jäänyt voi keiton sekaan. Tarjoa keitto maalaisleivän ja valkoviinin kanssa.

Resepti: Auguste Escoffierien The Complete Guide to the Art of Modern Cookery (1983)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Hunter Anger Gardener Cook 31.8.2009 - Escoffierin resepti
Hunter Angler Gardener Cook 5.11.2010 - kanttarellipyre
Herkkusuun lautasella 12.8.2012
Kauhaa ja rakkautta 24.9.2012
Kaikki äitini reseptit 25.9.2012

Ei kommentteja: