‣ Opettele uusi sieni joka vuosi.
‣ Kun käyt samoissa metsissä joka vuosi, tiedät mistä löytyvät parhaat paikat kullekin sienelle.
‣ Älä kerro salaista sienipaikkaasi kenellekään.
SIENTEN KUIVAAMINEN
‣ Kuivaa pienet sienet (kantarelli, korvasieni, suppilovahvero) kokonaisina ja isommat (tatit, rouskut, käävät, orakkaat) viipaloituina.
‣ Levitä sienet ohuesti talouspaperin päälle tarjottimelle tai ilmavaan koriin.
‣ Kuivaa varjoisassa ja kuivassa paikassa.
‣ Kun sienet tuntuvat lämpimiltä ja kuivilta, ei siis nihkeiltä ja kylmiltä, ne ovat kuivia.
‣ Säilytä kuivatut sienet tiiviissä valolta suojattuna lasipurkissa ja ne säilyvät jopa vuosia.
TATIT
kuivattuina padoissa ja risotossa
MUSTATORVISIENI
keitot ja kastikkeet
KANTARELLI
VAALEAORAKAS
Vaaleaorakkaan maku on mieto ja rakenne kiinteä. Vaaleaorakas näyttää päältä aika paljon lampaankäävältä, mutta alapuolen pitkät piikit paljastavat eron. Ihanaa pannulla voissa paistettuna.
LAMPAANKÄÄPÄ
SUPPILOVAHVERO
Craterellus tubaefomis, yellowfoot chanterelle. "Wax bags, incidentally, preserve the mushrooms better than paper, and
far better than plastic, which prevents the moisture-laden mushrooms
from breathing and will often disintegrate them before you even get
home."
VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 1.9.2011 - suolasienet
Sauvajyvänen 15.9.2011 - sienibruschetta
Hunter Angler Gardener Cook 4.1.2013 - ruokakaapin perustarvike
Sauvajyvänen 26.8.2013 - sienten top 5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti