perjantai 2. syyskuuta 2011

Suolasienet

Kerää metsästä haaparouskuja, kangasrouskuja ja karvarouskuja suolasieniksi. Suolasienistä voi tehdä sienisalaatin, kastikkeen tai piirakan. Varaa suolaa 10% sienten painosta.

metsäsieniä
suolaa

Puhdista sienet. Pilko sienet sopiviksi paloiksi ja huuhtele. Keitä liedellä iso kattilallinen vettä. Kun viesti on kiehuvaa, lisää sienet kattilaan. Keitä viiden minuutin ajan. Valuta sienet lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista vesi pois. Nosta sienet ja suola lasipurkkiin vuorotellen. Varmista, että suolaa on alimmaisena ja päällimmäisen purkissa. Painele sieniä, jotta purkkiin ei jää liikaa ilmaa. Suola valuttaa sienistä nestettä, joten pian purkkiin syntyy suolaliemi. Pidä huolta, että sienet ovat aina nesteen peitossa, jotta ne eivät homehdu.

Ennen sienten käyttämistä, liota sieniä yön yli kylmässä vedessä. Purkissa olevat sienet pitää jättää nesteen alle, jotat ne säilyvät. Jos liemi vähenee, voit lisätä 10% suolalientä.

Resepti: Sauvajyvänen 2.9.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 1.9.2011 - kangassieniä eli haaparouskua, kulturouskua ja kangasrouskua

Ei kommentteja: