lauantai 22. tammikuuta 2011

Béarnaisekastike

1 tl kokonaisia valkopippureita
2 salottisipulia
3 rkl tuoretta rakuunaa
1 rkl tuoretta kirveliä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
250 g voita
4 kananmunankeltuaista
½ tl Maldon-suolaa

Murskaa pippurit kevyesti. Kuori ja silppua sipulit. Silppua rakuuna ja kirveli. Laita etikka, vesi, pippurit, salotit ja kaksi ruokalusikallista rakuunaa kattilaan. Kiehauta nopeasti. Laske sitten lämpö ja hauduta parin minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä kun lientä on jäljellä 2½ ruokalusikallista. Jäähdytä.

Sulata voi. Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Siivilöi kastikeliemi kulhoon. Lisää keltuaiset liemeen ja sekoita hyvin. Nosta kulho kiehuvan veden päälle niin ettei pohja kosketa vettä. Anna kastikkeen lämmitä 5-6 minuutin ajan sekoittaen koko ajan. Keltuaiset suurustavat kastikkeen ja siitä tulee kermainen. Nosta kulho pöydälle keittiöliinan päälle. Kaada voisula kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla sekä ruokalusikallisella rakuunaa ja kirveliä.

Resepti: Paul Gaylerin resepti Jill Normanin kirjassa The Cook's Book (2005)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
NAMI-NAMI 22.1.2012
Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014

Ei kommentteja: