maanantai 10. lokakuuta 2011

Italialaiset lihapullat

LIHAPULLAT
10 viipaletta vaaleaa leipää
2 dl vettä
1 sipuli
50 g parmesanjuustoa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
250 g vasikan jauhelihaa
250 g possun jauhelihaa
½ kg naudan jauhelihaa
2 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 kananmuna
3 rkl oliiviöjyä

KASTIKE
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöjyä
¼ tl chilirouhetta
1 dl punaviiniä
1 tölkki paseerattuja tomaatteja
1 tölkki tomaattimurskaa
1½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

Poista leipäviipaleista kovat reunat. Murenna leipä ja liota lämpimässä vedessä isossa kulhossa. Kuori, silppua ja kuullota sipuli. Raasta parmesanjuusto. Silppua persilja. Sekoita kulhossa leipä, sipuli, parmesan, persilja, jauheliha, suola, pippuri ja kananmuna. Sekoita käsin ja muotoile pieniä lihapullia. Paista lihapullat muutamassa erässä öljytyssä padassa. Nosta lihapullat talouspaperin päälle odottamaan.

Valmista kastike. Silpua sipuli, valkosipuli ja persilja. Lämmitä öljy padassa. Kuullota sipuli läpikuultavaksi. Nosta valkosipuli ja chili pannulle lämmittelemään. Lisää viini ja kiehauta poimien kaikki maut padasta talteen. Kaada pataan tomaatit, persilja, suola ja pippuri. Nosta lihapullat takaisin pataan ja hauduta puolen tunnin ajan. Tarjoa lihapullat spaghetin ja parmesanjuuston kanssa.

Resepti: Smitten Kitchen 10.10.2008

ENSI KERRALLA
Kastikkeessa oli sopivasti puraisua! Ohje on pitkä, mutta helppo & hauska valmistaa. Kastike säilyy hyvin pakkasessa, jolloin sen kaveriksi voi keittää juuri sopivan määrän spaghettia. Älä kitsastele persiljan kanssa. Kokeile laittaa lihapulliin nesteeksi maitoa veden sijaan ja kaksi kananmunaa. Mausta kastike tuoreella persiljalla ja basilikalla. Vähennä suolaa.

VILKAISE MYÖS
Anne's Kitchen with Nigella 13.8.2006
Simply Recipes 6.4.2008
Tuu nyt jo, ketsuppi! 22.2.2009
Keittiö Piemonten sydämessä 19.10.2009
The Pioneer Woman 15.2.2010
Use Real Butter 14.6.2010
Nelonen ja Neljän tähden illallinen
Rouva Raadelmasta 18.7.2011
Simply Recipes 29.11.2011
Suolaa & hunajaa 14.2.2012
Ketun keittiössä 3.3.2012
Pork, knife & spoon 13.5.2012

Hunter Angler Gardener Cook 22.1.2008 - hirvenliha, bulgur, oregano, kaneli, muskotti

Kulinaarimuruja 31.8.2012
David Lebovitz 19.9.2012
Three Many Cooks 7.1.2013 ja 7.1.2013
Nautiskellen 2.2.2012
Rouvalle rakkaudella 18.10.2010

1 kommentti:

Lyy kirjoitti...

Eksyin tähän ruokablogiin etsiessäni hyvää reseptiä lihapullille ja spaghetille. Täältä löytynyt resepti sai veden välittömästi herahtamaan kielelle ja aineksetkin on sellaiset, että niitä löytyy lähikaupasta myös huomenna sunnuntaina.

Resepti taitaa kuitenkin olla niin suurelle porukalle, että jospa vaikka kutsuisin ystäviä kylään huomenna. Varmasti maittaisi enemmän tai vähemmän krapulaiselle joukolle.

Tämän reseptin lisäksi löysin muitakin aivan mainion oloisia ruokaohjeita, joten taidanpa lisätä tämän(kin) blogilistaani ja luettavien joukkoon. Kiitos.