Perinteinen carbonara tehdään sianposkesta eli guancialesta, eikä siihen tarvita kermaa.
PER RUOKAILIJA
100 g spaghettia
1 tl oliiviöljyä
½ valkosipulinkynsi
50 g pekonikuutioita
25 g pecorino romanoa
3 rkl maitoa
⅛ tl Maldon-suolaa
⅛ tl mustapippuria
1 kananmuna
Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli kokonaisena ja pekonikuutiot. Kypsytä hetki. Kun valkosipuli on kullanruskea, poista se ja vähennä lieden lämpöä. Raasta juusto. Sekoita juusto, maito, suola ja mustapippuri kulhossa. Erottele keltuaiset. Lisää valkuaiset maito-juustoseokseen ja sekoita hyvin. Laita keitetty spaghetti kattilaan pekonin joukkoon ja poista kattila levyltä. Kaada maitoseos joukkoon ja sekoita minuutin verran. Spaghetin lämpö kypsentää munan ja sakeuttaa kastikkeen. Aseta annokset lautasille ja lisää kunkin annoksen päälle yksi keltuainen. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoile välittömästi.
Resepti: MTV3 Maku vie Italiaan 13.9.2007
ENSI KERRALLA
Hyvältä maistui, mutta koostumus oli vähän hassu. Maito ja valkuaiset muuttuivat kattilassa kokkareisiksi eikä annos ollut kovin kaunis. Ilmeisesti pekoni+pasta kannattaa kaata maitokulhoon eikä toisin päin. Mutta ehdottomasti pancetta tai guanciale on parempi vaihtoehto kuin vetinen pakettipekoni. Vaatii vielä vähän säätöä.
KAIKKI TYKKÄÄ
Jokapäiväistä leipää 19.3.2008 - Jamie Oliverin ohjeen kerma+keltuaiset oli niin tuhtia tavaraa, että huh huh.
The Pioneer Woman 22.9.2008 - sipuli, valkosipuli, valkoviini, kanaliemi, persilja
Mausteinen manteli 17.2.2009 - kerma ja keltuainen
Makustelijat 22.10.2010 - kerma, keltuainen, rosmariini
Kirjeitä keittiöstä 16.4.2012 - ranskankerma, keltuainen, salami, oliivi, persilja
The Pioneer Woman 29.5.2012 - herneitä?!
VILKAISE MYÖS
delicious:days 2.11.2008 - kolme pippuria, paukauta valkosipuli, keitinvettä kastikkeeseen
Sorsanpaistaja 25.9.2009 - sipuli, ranskankerma, kananmuna
Unelias Kokki 19.1.2010 - sipuli, keltuainen, kerma, maito
Chez Jasu 20.3.2010 - kerma ja kananmuna
Siskot kokkaa 28.4.2010 - Silver Spoonin resepti, tekniikkaa, guanciale
Herkkusuun lautasella 30.3.2011 - ei kermaa, maitoa tai keitinlientä
Simply Recipes 16.2.2012 - ei kermaa, maitoa tai keitinlientä
Nautiskellen 21.3.2012
Michael Ruhlman 6.5.2013
Campasimpukka 26.5.2021
tiistai 13. syyskuuta 2011
Miilunpolttajan spaghetti
Tunnisteet:
Pasta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti