Tämä herkullinen pastakastikkeen resepti on kotoisin turkulaisen Ravintola Paninin pojilta. Kylmäsavulohipasta on ollut vuosia yksi heidän suosituimpia annoksiaan. Herkutelkaa!
PASTA
½ kg tagliatellea tai fettucinia
1 tl Maldon-suolaa
KASTIKE
½ kg kylmäsavulohta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl valkoviiniä
2 dl kalalientä
3 dl kuohukermaa
1 tl dijonsinappia
½ tl cayennepipuria
tuoretta tilliä, ruohosipulia ja timjamia maun mukaan
½ tl mustapippuria
Leikkaa lohi viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Paista sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa vähässä öljyssä. Lisää tomaattipyree ja lämmittele hetki. Kaada joukkoon viini. Keitä lientä kokoon, kunnes sitä on noin puolet jäljellä. Kaada kalaliemi ja kerma liemen joukkoon. Lisää sinappi ja kiehauta. Kun kastike muuttuu paksuksi, lisää lohi. Älä anna kastikkeen enää kiehua. Mausta cayennepippurilla ja lisää tuoreet yrtit.
Keitä pasta runsaassa vedessä, jossa on merisuolaa. Kuivapasta kypsyy 5-7 minuutissa. Valuta kypsä pasta lävikössä. Sekoita kastike vastakeitetyn pastan joukkoon ja koristele tuoreilla yrteillä. Rouhi pasta-annoksen päälle hiukan mustapippuria.
Resepti: Ravintola Panini ja Kauppatorin kalapojat
ENSI KERRALLA
Oikein hyvää! Ohjeen voisi puolittaa, sillä tästä tulee reilu satsi ja pasta kuivuu helposti jääkaapissa.
VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 22.2.2008
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti