torstai 7. huhtikuuta 2011

Kinkku-parsapiiras

Suolainen piiras on naistenillan klassikko. Älä turhaan tee sitä miehille. Suolaa piirakkaan ei tarvitse lisätä, sillä kinkussa ja juustossa on sitä enemmän kuin tarpeeksi.

1 annos piirakkataikinaa
2 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
½ nippu vihreää parsaa
200 g kinkkua
150 g gruyérejuustoa
1 dl maitoa
1 dl kermaa
3 kananmunaa
1 tl mustapippuria

Kuori, viipaloi ja kuullota sipuli. Paloittele parsa pieniksi lanteiksi ja lisää pannulle kymmeneksi minuutiksi. Kuutioi kinkku. Raasta juusto. Levitä puolet juustoraasteesta piirakkataikinan päälle. Levitä sipuli, parsa ja kinkku juuston päälle ja lisää päälle loput juustosta. Sekoita maito, kerma ja kananmuna. Mausta seos mustapippurilla ja kaada täytteiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 30-35 minuutin ajan.

Resepti: Simply Recipes 7.4.2007

ENSI KERRALLA
Leikkaa parsa ja kinkku aika pieniksi palasiksi. Maku on ihana, mutta koostumus vaatii vielä vähän hiontaa, jotta piiras pysyisi hyvin koossa. Neljä kananmunaa?

VILKAISE MYÖS
Orangette 8.5.2005
Kivistössä 30.4.2011
Soppakellari 6.5.2011
Viva ciabatta 23.4.2012
Nautiskellen 7.5.2012

Ei kommentteja: