tiistai 11. lokakuuta 2011

Voikastike

Klassinen ranskalainen Beurre Blanc tarjotaan perinteisesti keitetyn kalan kanssa, mutta saa melkein minkä tahansa maistumaan taivaalliselta.

1 rkl salottisipulia
2 rkl viinietikkaa
4 rkl valkoviiniä
¼ tl Maldon-suolaa
100 g voita

Kuori ja silppua sipuli. Keitä sipuli, etikka ja viini kattilassa kunnes nesteestä on puolet jäljellä. Mausta suolalla. Lisää kylmä voi kuutio kerrallaan sekoittaen koko ajan. Kun sekoitat, pidä kattila miedolla lämmöllä äläkä anna sen kiehahtaa.

Resepti: Michael Ruhlman 11.10.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
HS Ruokatorstai 19.5.2011 ja 19.5.2011
Pippurimylly 9.4.2012
Sauvajyvänen 15.8.2012
Rouva Raadelmasta 17.6.2013
Kotikokista ammattilaiseksi 29.3.2014
Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014
Culinarista 7.7.2011

Ei kommentteja: