Nämä perunat ovat maukas lisäke kuumina tai kylminä.
1 salottisipuli
1½ tl tuoretta timjamia
1 tl tuoretta basilikaa
1 tl tuoretta oreganoa
1 kg uusia perunoita
½ tl Maldon-suolaa
2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
½ tl dijonsinappia
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl sokeria
¼ tl mustapippuria
½ dl kuivaa vermuttia
Kuori ja silppua sipuli. Silppua yrtit. Laita perunat isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Lisää suola kun vesi kiehuu. Laske lämpöä ja keitä perunat kypsiksi. Valmista vinaigrette sillä aikaa kun perunat kypsyvät. Vatkaa pienessä kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, sipuli, yrtit, sipuli, suola, sokeri ja pippuri. Valuta perunat ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kaada vermutti perunoiden päälle ja anna niiden levätä hetki. Lisää sitten vinaigrette ja sekoita. Anna perunoiden maustua 10 minuutin ajan ennen tarjoamista.
Resepti: Simply Recipes 15.7.2007
VILKAISE MYÖS
Isoäidin reseptillä 15.5.2011
Jokihaka kokkaa 2.4.2012
HS Ruokatorstai 24.5.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti