perjantai 28. tammikuuta 2011

Spaghettia ja kampasimpukoita

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tomaatti
120 g spaghettia
10 kampasimpukkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
2½ valkoviiniä tai kasvislientä
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Kuivaa simpukat huolellisesti ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuumenna valurautapannu liedellä. Paista kampasimpukat oliiviöljyssä 2 minuutin ajan. Käännä simpukat ja paista vielä puolentoistaminuutin ajan. Siirrä simpukat lautaselle. Laske lämpöä ja sulata voi pannulla. Kuullota valkosipuli ja sipuli. Lisää tomaatit. Kaada sitten viini pannulle, kiehauta nopeasti ja kerää maut talteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta spaghetti pannulle. Purista pastan päälle vähän sitruunamehua. Nosta kampasimpukat annoksen päälle ja koristele tuoreilla yrteillä.

Resepti: Tasty Kitchen ja Steamy Kitchen 28.1.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: