sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Capellinia punaviinissä

½ valkoinen sipuli
6 valkosipulinkynttä
½ kg kesäkurpitsaa
1 nippu parsaa
4 dl kirsikkatomaatteja
½ kg capellinia
3 rkl neitsytoliiviöljyä
½ tl Maldon-suolaa
1 rkl savupaprikaa
¼ tl cayannepippuria
2 rkl tuoretta oreganoa
1 tl tuoretta rosmariinia
4 dl punaviiniä
1 dl tuoretta persiljaa
1 rl mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele kesäkurpitsa ja parsa. Puolita kirsikkatomaatit. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Murskaa capellini noin 7 sentin mittaisiksi. Paahda pasta uunipellillä leivinpaperin päälle 12 minuutin ajan kääntäen silloin tällöin. Lämmitä oliiviöljy ison kattilan pohjalla. Kuullota sipuli ja valkosipuli viiden minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa. Nosta lämpöä ja lisää kesäkurpitsa kattilaan maustaen ripauksella suolaa. Lisää pasta kattilaan. Laita parsa, 2/3 tomaateista, savupaparika, cayennepippuri, oregano ja rosmariini kattilaan. Kaada punaviini ja kolme desiä vettä kattilaan. Kypsennä kannen alla 8-12 minuutin ajan sekoittaen silloin tällöin. Lisää tarvittaessa nestettä. Kun pasta on lähes kypsää, tarkisa maku. Ripottele päälle tuoretta persijlaa ja loput tomaatit. Mausta mustapippurilla.

Resepti: Herbivoracious 22.6.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Parsaa löytyy paremmin toukokuussa.

Ei kommentteja: