lauantai 24. joulukuuta 2011

Jouluaaton illallinen

Joulupöytään nostetaan perheen perintöastiat. Isoäidin laseja ja hopealusikoita on ihana katsella. Värit ovat perinteiset joulunpunainen, vihreä ja juhlava valkoinen.


Sinappisilli
Lämminsavulohi
Kylmäsavulohi
Kirjolohenmäti, smetana ja punasipuli
Sinappikastiketta ja tilliä
Keitetyt perunat
Sienisalaatti
Maksapatee
Saaristolaisleipä

Joulukinkku ja sinappi
Herneitä
Luumuja
Lanttulaatikko
Porkkanalaatikko
Imelletty perunalaatikko

Luumurahka tai puolukkarahka

Kuva: Villa Ainala 22.12.2011

ENSI KERRALLA
* Muista ostaa uusi kalaveitsi * Meidän porukalle sopivat määrät ovat 1½ kiloa lämminsavulohta, kilo kylmäsavulohta, 300 grammaa silliä ja saman verran mätiä, laatikoita yksi reilu kutakin, kinkkua aina liikaa.

VILKAISE MYÖS
Mausteinen manteli 9.12.2012
Nautiskellen 12.12.2012

Ei kommentteja: