sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Brownies

150 g saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä
2½ dl kokojyvävehnäjauhoja (150 g)
¾ tl leivinjauhetta
½ tl Maldon-suolaa
1 rkl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita tai 1½ dl neitsytoliiviöljyä
3 dl sokeria (300 g)
4 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Murskaa pähkinät suuriksi paloiksi. Paahda pähkinöitä uunissa 5 minuutin ajan. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Sulata suklaa ja öljy/voi vesihauteessa. Siirrä kulho sivuun. Lisää sokeri sekä kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet mukaan taikinaan muutamassa erässä. Levitä taikina leivinpaperilla peitettyyn vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle paahdetut pähkinät. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuutin ajan. Varmista kypsyys upottamalla hammastikku taikinaan. Browniet ovat kypsiä kun tikkuun tarttuu muutama pehmeä murunen taikinaa. Anna brownien jäähtyä ja leikkaa ne sitten annospaloiksi. Browniet säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä muutaman päivän ajan ellei joku syö niitä.

ENSI KERRALLA
Hienosäätöä, hienosäätöä. Brownie jäi ohueksi ja tahmaiseksi. Paista kauemmin? Tai tarkista mittasuhteet? Sata grammaa pähkinöitä riittänee. Kallistun ennemmin oliiviöljyyn kuin voihin.

KAIKKI TYKKÄÄ
The Smitten Kitchen 13.10.2006 - Ihania ja älyttömän makeita! Rapeat pähkinät brownien päällä antavat upeaa makua ja purutuntumaa. Lisää vähän jauhoja ja vähennä sokeria?
The Traveler's Lunchbox 31.7.2007 - Reseptissä on voin tilalla neitsytoliiviöljyä ja se oli mehevää! Muuten Melissan ja Debin reseptit taitavatkin olla melkein identtisiä leivinjauhetta lukuunottamatta. Vaihda vielä vehnäjauhot kokojyvään.
David Lebovitz 8.3.2011 - minttutäyte
Anne's Food 23.8.2012 - Smitten Kitchenin resepti

VILKAISE MYÖS
Rouva Raadelmasta 11.3.2012 - vain desi vehnäjauhoja
The Smitten Kitchen 20.8.2012 - perusohje
Nautiskellen 9.1.2013 - Ravintola Murun resepti
David Lebovitz 6.5.2013 - Katherine Hepburnin perinteinen amerikkalainen resepti
Ruokahommia 20.11.2013 - Nigel Slaterin resepti

Ei kommentteja: