torstai 26. elokuuta 2021

Pinaattimuhennos

En ole koskaan innostunut pinaattikeitosta, mutta pinaattimuhennos vie kielen mennessään. Muistan syöneeni pinaattimuhennosta ensimmäisen kerran saksalaisessa ravintolassa, jossa se oli tarjolla aterian lisänä erillisessä kulhossa.

½ kg tuoretta pinaattia
50 g voita
1 valkosipulin kynsi
1 dl kermaa
2 rkl vaaleaa maizenaa
10 g parmesania
¼ tl muskottia

Huuhtele pinaatti ja jätä se hetkeksi kuivumaan lävikköön. Sulata voi pannulla. Lisää valkosipuli ja lämmitä hetki. Varo, ettei valkosipuli pala. Lisää pinaatti ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää sitten kerma ja maizena. Anna seoksen muhia muutama minuutti. Raasta parmesanjuusto. Lisää lopuksi muskotti ja parmesanjuusto.

Resepti: Nigella Lawsonin Feast (2004)

ENSI KERRALLA
Herkullisen makuinen. Koostumusta voisi vielä miettiä, niin että se muhennosmaisempi. Tarvitaanko maizenaa ja parmesanjuustoa?

VILKAISE MYÖS
Pioneer Woman 23.4.2009 - valkokastikepohjalla
Smitten Kitchen 19.11.2009 - pääruokana uppomunan kanssa
Smitten Kitchen 8.3.2011 - pinaattigratiini uunissa
Three Many Cooks 11.12.2012 ja 12.12.2012 - tuorejuustolla
Isoäidin reseptillä 1.3.2015 - nokkosmuhennos

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvitse maizenaa/juustoa, annoksesta tulee vähän kevyempi ilman niitä. Olen tehnyt vastaavaa pinaattimuhennosta alunperin jamie oliverin reseptillä pari kertaa ja myös tykästynyt. Ensimmäisen tein (ilman jauhoja) ja Västerbotten -juustolla (kun ei ollut cheddaria kaapissa) uunissa gratinoiden ja olihan se taivaallisen hyvää, mutta rasva tirisi... Toisella kerralla unohdin koko juuston ja lähes yhtä hyvää se oli silti. Mustapippuri sopii mausteeksi muskotin lisäksi. T. Jan