keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on herkullista ja sitä saa syödä paljon. Leivän leipojalta vaaditaan hieman kärsivällisyyttä, sillä saaristolaisleipä on parhaimmillaan vasta muutaman vuorokauden kuluttua.

10 dl piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl Maldon-suolaa
12 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva. Kun hiiva on täysin liuennut, sekoita nesteeseen muut ainekset. Ole tarkka, että kaikki jauhot sekoittuvat hyvin. Nostata taikinaa parin tunnin ajan. Taikinaa tulee noin 4 litraa. Se kannattaa paistaa ainakin kahdessa voidellussa vuoassa. Taikinaa ei vaivata: se vain kaavitaan astioihin. Paista leipiä uunin alaosassa 175 asteessa noin kahden tunnin ajan. Hieman paistamisen puolivälin jälkeen voit valella leipiä siirappivedellä, jossa siirappia on 1/3 ja vettä 2/3. Kumoa leivät vuoista ritilälle jäähtymään ja laita pariksi päiväksi jääkaappiin.

Tarjoa voin kera sellaisenaan tai vaikka kala-alkupalojen alustana.

Resepti: Perjantaikokki 28.9.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Perjantaikokki 30.11.2005
Ahmija 29.11.2010
Ankerias Vipunen 5.5.2011
Ruokaa yms. 20.12.2011
Kokkeillaan 23.6.2012
HS Ruokatorstai 8.11.2012 ja 8.11.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 3.1.2013
Herkkusuun lautasella 18.12.2012
Nautiskellen 3.5.2012
Rouva Raadelmasta 21.3.2013
Culinarista 15.6.2011

Ei kommentteja: