sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Gruusialainen kaalivuoka

Gruusialainen kaalivuoka on opiskelijaruokalan klassikkoannos.

1 rkl öljyä
½ kg valkokaalia
2 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suolakurkku
4 rkl tomaattipyrettä
1 purkki smetanaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

PINNALLE
50 g emmentaljuustoa

Voitele uunivuoka. Suikaloi kaali. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja lisää kaali kattilaan. Hauduta 15 minuutin ajan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit kattilaan ja jatka hauduttamista 5 minuutin ajan. Kuutioi suolakurkku. Lisää kurkku ja kaikki loput ainekset kattilaan. Kaada kaaliseos uunivuokaan. Raasta juusto. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 40 minuutin ajan.

Resepti: Lettupannu 6.11.2010

ENSI KERRALLA
Paistoaikaa voi reilusti pidentää ja mausteita tarkistaa, mutta muuten nappiosuma.

Ei kommentteja: