keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Aprikoosia ja kanaa currykastikkeessa

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl tuoretta inkivääriä
12 kuivattua aprikoosia
2 dl tuoretta korianteria
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoa
6 broilerin reisipalaa
2 rkl öljyä
¼ tl fenkolin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
2 rkl garam masalaa
2 kokonaista neilikkaa
1 purkki kookosmaitoa
2 rkl aprikoosihilloa

Kuori ja viipaloi sipuli. Silppua valkosipuli. Raasta inkivääri. Puolita aprikoosit. Silppua korianteri. Sekoita suola, pippuri ja jauhot isossa kulhossa. Kierittele kanapalat jauhoissa. Paista kana öljyssä kuumalla pannulla ja nosta sivuun odottamaan. Kuullota sipulit pannulla kunnes ne ovat karamelisoituneet. Murskaa fenkolin ja juustokuminan siemenet morttelissa. Lisää kaikki mausteet, valkosipuli ja inkivääri pannulle sipuleiden kanssa. Laske lämpöä ja kuullota hetken aikaa. Lisää aprikoosihillo, aprikoosit ja kookosmaito pannulle. Kerää maut talteen ja siirrä curry pannulta pataan. Lisää kanapalat pataan. Hauduta hiljaisella lämmöllä kannen alla 20 minuutin ajan. Poista kansi ja jatka hauduttamista toiset 20 minuuttia. Lisää tuore korianteri ja nauti basmatiriisin kanssa.

Resepti: Daily Unadventures in Cooking 9.2.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: