lauantai 5. maaliskuuta 2011

Lihakääryleet

Kun kaupassa on tarjouksessa härän luomupaistia, kannattaa tehdä heti kaupat ja laittaa liha vaikka pakkaseen. Lihakääryleet on makumuisto matkalta Saksaan, jossa tarjottiin suussa sulevan pehmeitä rullia. Paista kääryleet pekonirasvassa, jota voit kerätä talteen ja säilyttää jääkaapissa.

1 kg naudan- tai häränpaistia
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl pekonirasvaa
2 dl punaviiniä

TÄYTE
2 rkl punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kapriksia
1 suolakurkku
2 rkl dijonsinappia
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl maustepippuria
1 kananmunankeltuainen
1 rkl korppujauhoja

KASTIKE
1 sipuli
1 porkkana
2 rkl voita
2 rkl tomaattisosetta
3 kuivattua chiliä
3 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti

Nosta liha pöydälle huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Valmista ensin täyte. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Valuta ja silppua kaprikset ja suolakurkku. Sekoita täyte ja lisää korppujauhoja jättäen seos löysäksi. Anna täytteen turvota hetken aikaa.

Leikkaa lihasta ohuita viipaleita. Nuiji viipaleet ohuen ohuiksi. Leikkaa viipaleet niin, että ne ovat noin viisi senttiä leveitä ja kymmenisen senttiä pitkiä. Täytä lihaviipaleet parilla teelusikallisella täytettä. Kääri liha tiukoiksi rulliksi ja kiinnitä cocktailtikulla. Mausta kääryleet suolalla ja pippurilla. Ruskista kääryleet parissa erässä kuumalla pannulla pekonirasvassa. Kokoa kääryleet uunivuokaan. Kaada niiden päälle viiniä ja vettä kunnes ne juuri ja juuri peittyvät. Hauduta 150 asteisessa uunissa reilun tunnin ajan kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja mureita.

Anna kääryleiden levätä folion alla sillä aikaa kun valmistat kastikkeen. Kuori, viipaloi ja kuullota sipuli ja porkkana pannulla. Lisää tomaattisose pannulle ja lämmitä hetken aikaa. Lisää mausteet ja puoli litraa vettä pannulle. Kiehauta kastike kokoon. Nosta pannu pois lämmöltä ja lisää kääryleiden keitinliemi kastikkeeseen. Siivilöi kastike ja viimeistele se kylmällä voilla. Tarkista suola ja nosta kääryleet tarjolle.

Resepti: Herkkusuun lautasella 5.3.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Herkkusuun lautasella 17.9.2011
Rouva Raadelmasta 24.11.2011
Soppakellari 26.2.2012
Isoäidin reseptillä 10.3.2012
Simply Recipes 15.12.2012
Herkkusuun lautasella 11.2.2013
Rouva Raadelmasta 12.4.2013

Ei kommentteja: